Att tänka på innan du gör din hårborttagning hos oss:

 
Raka ditt behandlingsområde 24 timmar innan du kommer på din bokade tid.
 

Hårstrået har tre olika växtfaser, anagena, telogena och katagena. Och det är bara i den anagena (tillväxtfasen) som Cellox 20 kan ödelägga hårsäckarna. Pigmentet i hårstrået leder värmen ner i hårsäcken och vid 70o förstörs hårsäcken och ingen nytt hår kan växa tillbaka. Det behövs upprepade behandlingar ca 6-8 med en intervall på 8 veckor beroende på behandlings område, det beror på att ca 20 % av håren är i tillväxtfasen vid varje behandlingstillfälle. Det finns en procent som ej reagerar på behandlingen och vad detta beror på vet man ej.

 

Cirka 3 veckor efter behandlingen så börjar hårstråna ramla av, de hårstrån som där efter växer tillbaka är de som varit i vilofas under förra behandlingen och då är det tid för nästa behandling igen.

 

De flesta hår och hudtyper går att behandla men generellt säger man att ju mörkare hår och ljusare hud desto snabbare resultat. Vitt, grått och rött hår reagerar inte på behandlingen eftersom det inte finns något pigment i hårstrået som leder värmen.

I enstaka fall kan biverkningar uppstå i form av rodnad eller svullnad, men detta avtar inom några timmar. I sällsynta fall kan brännskador uppstå, men detta är högst ovanligt, och läker inom 1-2 veckor oftast utan bestående ärr, men man kan förlora pigmentet eller få en pigmentering efter skadan och detta kan sitta kvar i en månad och upp till något år innan det tonas ut. Allt beroende på hur djup skadan är. Behandla området med en fuktgivande och lugnande produkt som tex aloe vera.

 

Under behandlingstiden får du inte vaxa eller plocka området då detta påverkar växtfaserna, men det går bra att raka eller klippa håret. En månad innan och en månad efter behandlingen ska kunden avstå från solning och huden måste vara sin naturliga färg för att få behandlas. Avstå från träning, massage, bastu de närmsta 24 timmarna efter behandling. Använd alltid spf 30-50.

 

KONTRAINDIKATIONER: CELLOX 20

Har du något av dessa kontraindikationer måste du desvärre avstå från denna behandling

 

Tidigare hudtumörer (melanom, skivepitel, basaliom) 

Medicinering med fotosensetiva läkemedel*

Diabetes typ 1-2 

Tatuerad hud / Permanent make up

Keloidtendens & hypertrofisk ärrbildning 

Epilepsi

Pågående infektion i behandlingsområdet

Tidigare reagerat med hyperpigmentering

Graviditet och amning 

Behandla inte över ögon, bröstvårta och läppar

Melasma/Kloasma 

Öppna sår

Stora åderbrock 

Blåmärken i behandlings området

Solbränna / Brun utan sol