SKIN REJUVINATION OCH VASCULAR REMOVAL MED CELLOX 20

Cellox 20 använder sig av en ny och unik teknologi som gör behandlingen så gott som smärtfri. Ljuset byggs upp omedelbart och utan fördröjning. Genom denna stabila energi så blir behandlingarna effektivare och smärtfria. För att komma upp i samma energi som i vanlig traditionell IPL så går man över området i en svepande rörelse upp till fem gånger. Vid punkt behandlingar på t.ex. Kärl eller pigment används den vanliga IPL metoden vilket känns lite mer.

 

Med åldern så avtar sakta produktionen av elastin och kollagen i vår hud, värmen som produceras med Cellox 20 kickar igång produktionen igen och huden stramas upp och får ny lyster.

 

Pigmenteringar är ett överskott av melanin, de uppkommer på grund av olika faktorer så som exponering av sol och hormonella förändringar. Ljuset leder fram till de överpigmenterade cellerna och sönder delar pigmentet. Efter behandlingen kan området se ”smutsigt” ut, det som händer är att pigmentet kryper upp till ytan (epidermis) där det efter några dagar flagnar bort.

 

Alla har vi massor med blodkärl i huden, om blodkärlen blir kraftigare kan vi få kärlbristningar eller små kärl. Det som händer med behandlingen är att blodkärlet absorberar ljuset som omvandlas till värme och får kärlet att koagulera. Små kärl kan dra ihop sig på en gång och för större kärl kan det ta någon vecka innan kärlet försvinner.

 

Antalet behandlingar är individuellt men 3-6 behandlingar med 3 veckors mellan rum beroende på område och hudproblem.

 

I enstaka fall kan biverkningar uppstå i form av rodnad eller svullnad, men detta avtar inom några timmar. I sällsynta fall kan brännskador uppstå, men detta är högst ovanligt, och läker inom 1-2 veckor oftast utan bestående ärr, men man kan förlora pigmentet eller få en pigmentering efter skadan och detta kan sitta kvar i en månad och upp till något år innan det tonas ut. Allt beroende på hur djup skadan är. Behandla området med en fuktgivande och lugnande produkt som tex aloe vera.

 

En månad innan och en månad efter behandlingen ska kunden avstå från solning och huden måste vara sin naturliga färg för att få behandlas. Avstå från träning, massage, bastu de närmsta 24 timmarna efter behandling. Använd alltid spf 30-50.

 

KONTRAINDIKATIONER: CELLOX 20

Har du några av dessa kontraindikationer måste du dessvärre avstå från denna behandling

 

Tidigare hudtumörer (melanom, skivepitel, basaliom)

Medicinering med fotosensitiva läkemedel*

Diabetes typ 1-2 

Tatuerad hud /Permanent make up

Keloidtendens & hypertrofisk ärrbildning

Epilepsi

Pågående infektion i behandlingsområdet

Tidigare reagerat med hyperpigmentering

Graviditet och amning 

Behandla inte över ögon, bröstvårta och läppar

Melasma/Kloasma 

Mörkare hudtyp

Stora åderbrock

Blåmärken i behandlings området

Solbränna